| Szerz |
RE: Forrok mrgembe!!! |
dugo85
Tag
Hozzszlsok: 44
Lakhely: Kecskemt
Regisztrlt: 07.02.22 |
| Elkldve: 2007.09.12, 15:54 |
|
|
Valamit nem rtek? Ez most egy "kormny ellenes tntets"?
Szerintem NEM.
Pedig a Gal Attila a Hunagroring Zrt. vezrigazgatja ezt nyilatkozta.
n gy veszem szre hogy ezen az web oldalon egyetlen egy kormny vagy ellenzk elleni megnyilatkozsrl nem volt sz s szerintem nem is errl fog szolni ez a demostrci. Nem akarunk kormny dnteni csak nhny olyan dolgot meg vltoztatni ami sszer lenne a motoros trsadalommal szembe.
Sz sincs ad cskkentsrl vagy ingyen aut plyrl vagy olcsbb benzinrl.
Nagyon felhborodtam, hogy valaki ilyen rggyel kitlt mindet!
Kldjetek egy meghvt a Gal Attilnak s meg mutatjuk hogy milyen kulturlt ez a motoros trsadalom s bnhatja hogy a motorosok eltt bezrja a kapujt.
dv: Dug
Dug - Bn tu b vd...
Szerkesztette: dugo85 - 2007.09.12, 15:56 |
|
|
| Szerz |
RE: Cseveg zna |
Groom
F Adminisztrtor
Hozzszlsok: 124
Lakhely: Szigetszentmikls
Regisztrlt: 07.02.03 |
| Elkldve: 2007.07.01, 10:56 |
|
|
|
dugo85 rta:
Arra hogy az elmlt hetek nagy szm motoros balesetei kapcsn, szerinted mi lehet a j megolds?
A lpcszetes kpzs valban j tlet s bennem is megfogalmazdott mr. A jelenlegi motoros kpzst mindenkppen mdostani kellene, mert a mai motorok sokkal ersebbek, mint a korbbiak, de ez egy hossz folyamat, amin viszont n gy ltom, hogy elindultunk...
Ms:
Hogy egy balesetben ki a hibs, ezt mindig az adott szitu dnti el. Viszont mivel minket, motorosokat nehezebben lehet szre venni s sokszor ezt mg tetzzk is egy kis gyorshajtssal, gy n merem lltani, hogy az esetek tbbsgben a KRESZ-tl fggetlenl, mi vagyunk a hibsak. Aki motorozni megy, vllalja, hogy az lett veszlyezteti. Teht gy kellene vezetnie, hogy minden vratlan helyzetre a tudshoz mrten leginkbb felkszl.
n pldul mg ha elzk is az autplyn, folyamatosan figyelem a jobb svot, mert brmikor elmjhet valamelyik figyelmetlenebb auts. Sokszor arra is figyelek, hogy egy kamion mellett gy menjek el, hogy az biztos lsson a tkrben (teht nem a lehet legmesszebb tle).
Ezek aprsgok, de nekem sokszor segtettek egy-kt meleg helyzetet elkerlni...
Groom |
|
|
| Szerz |
Groom
F Adminisztrtor
| Elkldve: 2007.07.01, 10:45 |
|
|
|
sleeper987 rta:
dv!
Szeretnk nmi segtsget krni jogi gyben.
A kzelmltban a VI. kerletben az Andrssy egyik mellkutcjban a jrdn parkoltam. Mire elintztem gyes-bajos dolgaimat egy kellemes csekk nmi hivatalos szveggel fogadott a kzterlet fenntartktl. Mik a lehetsgeim azon kvl hogy mellzm a csekk befizetst? Ez gy korrekt? Ha lellok a fizetvezetbe akkor is megbrsgolnak mert nem tudom hov tenni a cetlit! St mondhatnm azt is hogy a csekket is elfjta a szl...
Ez szvs!
Ugyanis tuti nem azrt bntettek meg, mert nem fizettl a parkolsrt, hanem azrt, mert szablytalanul parkoltl. A kzterletesek ezrt bntethetnek. A parkolsrt motorkerkprral egybknt nem kell Budapesten fizetni.
Valszn a kzterletesek gy vltk, hogy akadlyozod a gyalogos forgalmat a motoroddal, ezrt bntettek meg.
Az "elfjta a szl" slgert meg lehet prblni eljtszani. Max kapsz egy jabb csekket. Sajnos ez az a tpus brsg, amit nehz megszni, mert ezt nem egy cg ossza ki rd, hanem egy kzrendvdelmi hatsg.
Groom |
|
|
| Szerz |
RE: Motoros sszetkzs... |
dugo85
Tag
| Elkldve: 2007.06.20, 14:58 |
|
|
Arra hogy az elmlt hetek nagy szm motoros balesetei kapcsn, szerinted mi lehet a j megolds?
sszetett a krds... Egy oldalrl nem lehet ezt megkzeliteni...
Motoros oldalrl:
Szerintem az lehetne csinlni, hogy bizonyos teljestmny felett specilis kpzssel lehessen csak jogostvnyt szerezni... Pl monjuk Hungaroringen teljesteni kell egy X rs kpzst (Motoros Akadmia) s utnna bizonyos limitet megfutva (kridt) lehessen csak megkapni az engedlyt.
Mondjuk "A-spec" kategria lenne s X LE felett ( szerintem olyan 130 LE krnykn, de ne n legyek ennek megmondja) vagy bizonyos sly/ teljestmny arny felett (Sly/teljestmny a chopperek s nagy tragpek miatt mert azokkal trtnik tn a kevesebb gyorshajtsos baleset, lehetnnek kivtelek) legyen meghzva az j kategria...
S aki supersportgpekkel akar kzton haladni az fizesse meg ezt a kpzst ami nem 2 forint, de aki meg tudja venni a 130 ler feletti sportgpet (hogy kanyarogjon a Mtrba vagy a Mecsekbe zrvonalon) annak mr csak egy ilyen kpzs ktelez legyen mert nem hiszem hogy Rossinak vagy Stonernek hvjk ket...
Nekem egy tra-sport motorom van s ha sszejn r a pnzem n is elakarok menni egy ilyen trningre, mert mindenkivel trtnhetnek olyan helyzetek amikre csak ilyen kpzs keretben kszlhetnek fel. Nem csak egyenesbe kellene tudni tolni a gpet...
Jhetnek a kvek
Auts oldalrl:
De mivel nagy rszben az autsok is hibsak a balesetekben Pl: elsbbsg ads elmulaszts, indexels elhagysa stb gy nekik egy figyelem felkelt baleset megelzsi vide bemutatst tartanm fontosnak, olyan mint amit az angolok csinltak http://drbike.hu/alapitvany/files/alapitvanyautos768.wmv http://drbike.hu/alapitvany/files/alapitvanymotoros768.wmv, vagy egy sajt kszts vide ami tnyleg figyelem felkelt s az sem rt ha sokkol is mindkt flnek...
Szerintem gy kellene, SZerintem...
Dug - Bn tu b vd...
Szerkesztette: dugo85 - 2007.06.20, 15:05 |
|
|
| Szerz |
sleeper987
Tag
Hozzszlsok: 1
Lakhely: Budapest
Regisztrlt: 07.02.26 |
| Elkldve: 2007.06.11, 10:20 |
|
|
dv!
Szeretnk nmi segtsget krni jogi gyben.
A kzelmltban a VI. kerletben az Andrssy egyik mellkutcjban a jrdn parkoltam. Mire elintztem gyes-bajos dolgaimat egy kellemes csekk nmi hivatalos szveggel fogadott a kzterlet fenntartktl. Mik a lehetsgeim azon kvl hogy mellzm a csekk befizetst? Ez gy korrekt? Ha lellok a fizetvezetbe akkor is megbrsgolnak mert nem tudom hov tenni a cetlit! St mondhatnm azt is hogy a csekket is elfjta a szl...
|
|
|
| Szerz |
Toki
Tag
Hozzszlsok: 34
| Elkldve: 2007.06.01, 17:51 |
|
|
tomiquattro rta:
Ez j hr, mert akkor ezek szerint legalbb minsget kaptunk a pnznkrt.. 
Figyi, ha olyan kell, mint az eredeti, akkor szlj s felhvom emberemet!
Rendben van, kszi, most megint vett az illet egy bizonyos fajtt, leteszteljk s ha ez is sztfoszlik akkor megkereslek majd.
kszi
dv
Tki
10ve motorozom, mindenflvel, jelenleg egy SV650S-el |
|
|
| Szerz |
tomiquattro
Adminisztrtor

Hozzszlsok: 21
Lakhely: Budapest, kispest
| Elkldve: 2007.05.31, 10:00 |
|
|
Ez j hr, mert akkor ezek szerint legalbb minsget kaptunk a pnznkrt.. 
Figyi, ha olyan kell, mint az eredeti, akkor szlj s felhvom emberemet! |
|
|
| Szerz |
Toki
Tag
| Elkldve: 2007.05.29, 18:50 |
|
|
|
tomiquattro rta:
Szeva Tki! Nekem van egy haverom, aki munkavdelmi eszkzket forgalmaz cgnl dolgozik s tlk vettk de mint ksbb kiderlt a madaras tecsoban olcsobb lett volna...
rtem, ksznm szpen a vlaszt. Mi "csak" nagyobb trk esetn hasznlnnk biztost embereken csak az eddigiek pr szz km alatt elronyoldtak mg az rrace-es mr kibrt vagy 6 nagyobb trt is.
Ksznm mgegyszer!
|
|
| Szerz |
tomiquattro
Adminisztrtor

Hozzszlsok: 21
Lakhely: Budapest, kispest
| Elkldve: 2007.05.26, 17:14 |
|
|
|
Szeva Tki! Nekem van egy haverom, aki munkavdelmi eszkzket forgalmaz cgnl dolgozik s tlk vettk de mint ksbb kiderlt a madaras tecsoban olcsobb lett volna... |
|
|
| Szerz |
Toki
Tag
| Elkldve: 2007.05.26, 10:02 |
|
|
Eny:
A demo-ra a lthatsgi mellnyeket hol vetttek?
Kszi
dv
Tki
|
|
| Szerz |
Toki
Tag
| Elkldve: 2007.05.09, 13:04 |
|
|
Egy ilyen statisztikhoz hasonl drigrammot tudntok nekem mutatni ami aktulis?
10ve motorozom, mindenflvel, jelenleg egy SV650S-el
Toki hozzkapcsolta az albbi kpet:
|
|
|
| Szerz |
Groom
F Adminisztrtor
| Elkldve: 2007.05.08, 15:36 |
|
|
|
keemann rta:
Sziasztok!
Nem akarom az rdgt a falra festeni de hallottam, hogy a Kzlekedsi Minisztriumban dolgoznak a motorokra szl zldkrtya bevezetsn.
Ennek sem rlnnk!
Igaz lehet ez? Mit tudtok hasonlrl?
Szia!
Egyenlre szerencsre nincs informcink ilyenrl.
Azonban vlemnyem szerint vrhat, hogy lesz ilyen. Annyira megnvekedett a motorok szma, hogy mr megri bevezetni a zldkrtyt motorra is.
Groom |
|
|
| Szerz |
keemann
Tag
Hozzszlsok: 6
Lakhely: Gyula
| Elkldve: 2007.05.06, 14:06 |
|
|
Sziasztok!
Nem akarom az rdgt a falra festeni de hallottam, hogy a Kzlekedsi Minisztriumban dolgoznak a motorokra szl zldkrtya bevezetsn.
Ennek sem rlnnk!
Igaz lehet ez? Mit tudtok hasonlrl? |
|
|
| Szerz |
Groom
F Adminisztrtor
| Elkldve: 2007.05.04, 14:40 |
|
|
|
dugo85 rta:
Hi!
Az elsejei gylsrl lesz valami beszmol? Hogy mi trtn meg ilyenek? Sajna nem tudtam elmenni... Kszi
Szia!
A helyzet az, hogy az elnksg tagjain kvl senki nem jtt.
Igazbl sok mindenrl beszltnk, ha majd lesz egy kis idm, akkor rok rla.
Groom |
|
|
| Szerz |
RE: ... |
dugo85
Tag
| Elkldve: 2007.05.03, 21:20 |
|
|
Hi!
Az elsejei gylsrl lesz valami beszmol? Hogy mi trtn meg ilyenek? Sajna nem tudtam elmenni... Kszi
Dug - Bn tu b vd... |
|
|
| Szerz |
Toki
Tag
| Elkldve: 2007.04.20, 00:45 |
|
|
|
kokas rta:
Nekem egyszer valami kis srga bizzegt sikerlt fognom egy lmpnl a plexi s az arcom kz (zrt sisak). Persz csak mr menet kzben vettem szre, akkor meg hiba nyitottam ki a plexit a menetszllel szemben nem tudott kimenni.
elgg rparztam, mert azt hittem mh, de meg se cspett, meg hl' istennek elszllt.
A hd rdekelne, de hzileadsok miatt nagyon kevs idm van. (egyetem) Meddig lesz ez a lehetsg?
Amg folynak a munklatok addig biztosan lesz erre lehetsg(legalbbis nekem ezt mondtk).
Mjus elejn szerintem mg megrn kimenni mert akkor mg lnyeges dolgok ptsi folyamatai kz is betudnnk nzni s ha jl emlkszem ekkor mg nem is lesz vizsgaidszak.
|
|
| Szerz |
kokas
Tag
Hozzszlsok: 25
Regisztrlt: 07.03.09 |
| Elkldve: 2007.04.19, 13:53 |
|
|
Nekem egyszer valami kis srga bizzegt sikerlt fognom egy lmpnl a plexi s az arcom kz (zrt sisak). Persz csak mr menet kzben vettem szre, akkor meg hiba nyitottam ki a plexit a menetszllel szemben nem tudott kimenni.
elgg rparztam, mert azt hittem mh, de meg se cspett, meg hl' istennek elszllt.
A hd rdekelne, de hzileadsok miatt nagyon kevs idm van. (egyetem) Meddig lesz ez a lehetsg?
"Egy kzbevetst mg!" |
|
|
| Szerz |
Toki
Tag
| Elkldve: 2007.04.18, 16:58 |
|
|
Volt mr nekem is kalandom sznyogokkal, ha megtallom a kpet akkor feltltm. Totl semmit nem lttunk jjszaka, fny fel fordulva is fny pontokat lttunk. Szinta minden benzinkton meglltunk trlni.
Macskt mg nem tttem el, nem is szeretnk, viszont egy rohadt korcs majdnem elvette az letemet.
Egyszer pedig egy verb csattant a bukm tetejn. Pechje volt mert amikor meglltunk tankolni csak toll darabkk lgtak ki a fels szellzmbl
Ms:
M0 szaki hd megtekintse.
Htfnknt s cstrtknknt lenne lehetsg 14h-tl egy nyltnapra ahol
-tartanak bemutatt
- stlunk
- a kzponti uszlyon lv teremben megnznnk a kiltott makettokat s a kpeket
- Egy kis hajval kivinnnek minket, hogy megtudjuk nzni a pillreket s azt, hogy hogyan kszlnek
- Kishajval a szigetre is kivinnnek minket, hogy gyalog is tudjunk barangolni.
Mind ezt szakavatott vezetvel.
Ez az egsz a szervezk szerint 2 rs program. A haj 8-10f esetn indulna, maximum befogad kpessge pedig 30 f.
rdekelne innen valakit egy ilyen kis kiruccans?
|
|
| Szerz |
Groom
F Adminisztrtor
| Elkldve: 2007.04.16, 19:36 |
|
|
n egyszer egy macsknak vettem el az egyik lett.
Ugyanis a kis marhja t akart szaladni elttem, de lass volt. El ugyan nem tttem, de kicsit lefejelte a blokkot s tszaladt a kt kerk kztt.
Mindezt 40-nl.
Ja egyszer meg tbbezer szunyog lelte hallt rajtam.
Jttem haza Pcsrl pont egy nagy rvz utn pr nappal. Ha 120 fl gyorstottam, sztcsattantak a pleximen. Nos mire haza rtem, kb fl ngyzetcentinyi lukon tudtam csak kinzni. Hall komolyan a teljes sisak tele volt szunyog tetemekkel. A mai napig sajnlom , hogy nem fottam le 
Groom |
|
|
| Szerz |
RE: Idita galamb... |
dugo85
Tag
| Elkldve: 2007.04.16, 16:09 |
|
|
Ti is kerltetek mr kzelebbi kapcsolatba valamilyen repl trggyal?
Nekem vasrnap sikerklt egy galambot levenni vllal... mentem vagy 100zal az a szerencstlen meg az t szlrl nem jobbra hanem balra szllt fel s neki replt a vllamnak az iditja... Protektoros kabt fogott rajta de gy is nagyon fj vagy 15 percig... a madrral nem tom mi lett mert nem lltam meg... lehet hogy gonosz vagyok... de akkor is iditk a galambok...
Dug - Bn tu b vd... |
|
|