RRACE MONO Motoros Nonprofit rdekvdelmi Szervezet

RRACE MONO Motoros Nonprofit rdekvdelmi Szervezet
Foldal · Kapcsolatok · Impresszum · rj neknk 2007, November 07, Szerda
Navigci
Informcik
Hrek
Aktulis tmk
Szablyzat
F.A.Q - Gy.I.K

Szervezetnkrl
Cljaink
Trtnetnk
Tagtoborzs
Tmogass minket!
Partnereink
Sajt megjelenseink

Frum
Frum

Archvum
Hrek archvum
Letltsek
Fotalbum

Szavazs off
Kpzelje el, hogy n egy toronydaru kezelje. szreveszi, hogy hrtelen a daru nnel dlni kezd! Mire n...

a. IGEEEN????

b. Balesetet szenved!

c. Nem szenved balesetet!

d. DE!

Szavazshoz be kell jelentkezni
Bejelentkezs
Felhasznlnv

Jelsz

Mg nem regisztrltl?
Kattints ide !

Elfelejtetted jelszavad?
Krj jat itt.
Esemnynaptr off
November
HKeSzCsPSzoVa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Esemny
Kattints ide a tbbirt
Kvetkez t bejegyzs off
Nvnap off
Ma 2007. november 07. szerda,
Rezs napja van.
Holnap Zsombor napja lesz.
Frumtma megtekintse
RRACE MONO Motoros Nonprofit rdekvdelmi Szervezet | Frum | Frum
Oldal: 1 / 2 1 2 >
Szerz RE: Mr a biciglis is ellensg?
dugo85
Tag

Hozzszlsok: 44
Lakhely: Kecskemt
Regisztrlt: 07.02.22
Elkldve: 2007.10.29, 16:00
Hali!

n azt a blogot talltam s nem is a cikk hanem a kommentek a felhbortak. Nem igaz hogy ennyi rossz indulat, buta ember r a vilgon, pedig mr tudhatnm. n nagyon felbosszantottam magam rajta... aki rdekel itt a link: http://scheerti.blog.hu/2007/10/29/tuntess_kerekes

Dug - Bn tu b vd...
Szerz RE: AUTS-MOTOROS konfliktusok az utakon:
Jocimoto
Tag

Hozzszlsok: 5
Lakhely: Bp
Regisztrlt: 07.10.11
Elkldve: 2007.10.11, 09:44
Csak egy pr mondatot engedlyetek meg nekem!
Az autsok nem minden esetben nem azrt nem mennek alrbb mert szemetek, hanem azrt mert nem is gondolnak bele!n mindig megproblok lehzodni, ha jn egy "kolega" de ez nekem sem mindg megy erre gy elkld a p..ba hogy csak nzek!Teht nem mindg az a legjobb megolds amikr anyzunk!n is jrtam gy, hogy az auts mell mentem bekopogtam az ablakon s szltam neki, hogy legyen szves egy cseppet alrbb nemmi!Ezt mindg megrtettk, s mg szinte k krtek elnzst!smiley Szerintem csak azoknak rgjuk le e tkrt akik derekt az emberre hzzk a kormnyt!Sajnos ilyet is sokat ltni!!!!De azeket mindg eggyrtelmen ltjuk-rezzk, hogy ez direkt van!Ez Magyarorszg....stb!Remljk ez mihamarabb vltozni fog!Persze barmok mindg voltak s lesznek is!
dv Jocimoto

"MAGYAR GEN MAGYER ISTEN JAWASOKNAK PRJA NINCSEN"
Szerz RE: Marharpa
dugo85
Tag

Elkldve: 2007.05.31, 18:09
Szeretnk veletek egy rdekes lmnyt megosztani... gy 1 - 2 hete pp haladtam ki Kecskemtbl Pest fele... 2 X 2 svos t... 2 kocsi halad elttem 1-1 svba, a kls svba 1 Audi gy 3 mterrel lemaradva 1 hobby terepjr gy 100 km\h krl mehettnk... utol rem ket a bels svba... semmi reakci... egy formn haladtak gy 10 mp mulva meguntam s mondom kvlrl meg elzm a bels... oda rek a kocsi mell benzek s az agyam eldobtam a ltvnytl... gy egy 40 - 50 v kztti hlgy a kormny alatt nyomkodja a telefonjt... nem akartam elhinni... Mutattam neki hogy idita vagy erre van felhborodva hogy mit mutogatok meg hogy elfrek eltt... ht mondom nem semmi... s tuti azt mondta utnna hogy kcsg motoros mit mutogat... de fel se fogta hogy mit csinl... Idita Marha rpa... Na csak ennyi...

Dug - Bn tu b vd...
Groom
F Adminisztrtor

Hozzszlsok: 123
Lakhely: Szigetszentmikls
Regisztrlt: 07.02.03
Elkldve: 2007.05.31, 09:01
Vlemnyem szerint erre megoldst csak az jelenthet, ha leltk s trgyaltok a rend reivel. Kompromisszum. Ez a lnyeg!

Groom
polgi01
Tag

Hozzszlsok: 1
Regisztrlt: 07.05.27
Elkldve: 2007.05.27, 22:26
DV!
n csak annyit szlnk hozz, az egsz tmhoz, hogy nlunk (Mosonmagyarvron) olyan szinten rszltak mindenfle, fajta motorosra, hogy levegt is alig tudunk venni! Jmagam enduros vagyok! Egy ideje nem motorozok az aut balesetembl kifolylag (de ezt majd ksbsmiley! A haverok mondtk, hogy az sszes erd tjvdelmi krzet lett, st a krosszplya is! A rend rei kijrnak ellenrizni minket! Pr motorost mr leflrltek, csak azt nem tudom, h a plya kinek volt utba, mert 5 km-re volt a falutl!!!!!!Majd mg jvk!
Groom
F Adminisztrtor

Elkldve: 2007.04.21, 07:38
Ma reggel belefutottam egy baromllatba.
M5 autplya. Megyek a bels svba, utolrek egy autt. Villantok, hogy jvk. Nem mozdul. Mg kzelebb rek, mg villogok, lasstok (120km/h). Embernk belenz a tkrbe s integet. Le nem hzdik. Ha 130-al ment volna, akkor azt mondom ok (br szerintem gy is szablyt srt), de 120-al ment...
Utlag elgondolkodtam, hny szablyt srtett meg. A jobbratarts ktelezettsgt s a lakott terleten ktelez tomptott fny hasznlatt biztos...a prhuzamos kzlekeds szablyait meg majdnem biztos.

Groom
Groom
F Adminisztrtor

Elkldve: 2007.04.16, 19:41
Igen, ebben igazatok van. Sajnos az utbbi idben kt alapszably elleni vtsget vettem szre az autsok ezen hnyadnl:
1. jobbratartsi ktelezettsg be nem tartsa (lsd res ton a bels svban megyek, mert ott rzem magam biztonsgban stlus vezet)

2. tomptott fny nem hasznlata. Radsul ezutbbinl szre vettem, hogy legtbbszr az ezst vagy szrke autk nem kapcsoljk fel. s ez szrkletben mg veszlyesebb. Nem rtem. Sprolnak a villannyal?

Groom
Szerz RE: Bambk...
dugo85
Tag

Elkldve: 2007.04.16, 16:23
Szerintem az 40 - 50 kztti nk nem az hogy nem figyelnek hanem bambk (Tisztelet a kivtelnek) s lebokkolnak s nem mennek odbb. Tipikus eset a kezd vezet vagy vasrnapi vezet...
Egyik eset: emekedn megyek fel 3 svos t ( 2 + 1 kapaszkod sv felfele) VW Polo srga csaj vezet szlssv res. Mg rek semmi jele hogy odbb akar menni... villogos egy kicsit semmi, tuti hogy ltott... meg untam szlssvba el... visszanztem a csaj a kormny harapta gy nzett ki a fejbl... de frfiba is van ilyen 2 szer - 2 sv csaldos apa a bels svba 70-nel, fny krt tn mg dudltam is de semmi... Ilyen mazsolk szerintem ezerrel vannak, nem csak nk...

Dug - Bn tu b vd...
Toki
Tag

Hozzszlsok: 34
Elkldve: 2007.04.16, 09:57
Groom rta:
Azt, hogy a teherautsok, kamionosok lehzdnak, n is szre vettem s ez fleg akkor esik jl, mikor az ll forgalomban teszik meg. Kpesek azokat a 20 tonns mostrumokat arrbb pakolni az n prszz kilm miatt. Ez nagyon jl esik. Meg is ksznm mindig nekik.
Azt is szre vettem, hogy a 40-50 krli nk viszont szndkosan nem vesznek szre. Tbbszr volt mr, hogy rm nztek a tkrn keresztl, lttk, hogy ott vagyok, de nem mozdultak semerre. Igazn kedvesek
Aztn. Az M0-n is szre vettem, hogy mindig meneklre fogjk az autsok, ha jvk. Pedig nem szoktam annyira gyorsan menni. Mgis kpesek fkezve lehzdni msik kt lass aut kz, hogy elmehessek. Ilyenkor is meg szoktam ksznni.

Szerintem baromi fontos gesztus, hogy kicsit alzatosak legynk az autsokkal. Amikor csak tehetsjk, ksznjk meg, ha flre hzdnak a lmpnl, vagy beengednek maguk el. St engedjk be ket mi is. Hisz gyis megelzzk egybl. De a gesztus, az a fontos. Ltjk az autsok, hogy elzkenyek vagyunk.
Minl tbbet kommuniklunk gy az autsokkal, annl inkbb segtenek minket kzlekedni...szerintem...

Teljesen igazad van. N inkbb alig haladok a sorok kztt ha kszngln kell de mindg megksznm a segtsgket.

A korosodbb hlgyek tekintetben is igazad van. Nzi a tkrt, biztos, hogy lt, eltte mr 2m hely a kvetkez autig s csak azrt sem hzodik le. Ilyenkor ha elfrek akkor elfrek de ha nem akkor mell llok s a V2-es motorom hangjt sportkipuval megmutatom neki 6000rpm-en. Ott sketljn meg ahol van ha szndkosan prblja megnehezteni a dolgom.
De szerencsre nekem is inkbb jobb tapasztalataim vannak a kzlekedkkel.

10ve motorozom, mindenflvel, jelenleg egy SV650S-el
Groom
F Adminisztrtor

Elkldve: 2007.04.15, 08:30
Azt, hogy a teherautsok, kamionosok lehzdnak, n is szre vettem s ez fleg akkor esik jl, mikor az ll forgalomban teszik meg. Kpesek azokat a 20 tonns mostrumokat arrbb pakolni az n prszz kilm miatt. Ez nagyon jl esik. Meg is ksznm mindig nekik.
Azt is szre vettem, hogy a 40-50 krli nk viszont szndkosan nem vesznek szre. Tbbszr volt mr, hogy rm nztek a tkrn keresztl, lttk, hogy ott vagyok, de nem mozdultak semerre. Igazn kedvesek
Aztn. Az M0-n is szre vettem, hogy mindig meneklre fogjk az autsok, ha jvk. Pedig nem szoktam annyira gyorsan menni. Mgis kpesek fkezve lehzdni msik kt lass aut kz, hogy elmehessek. Ilyenkor is meg szoktam ksznni.

Szerintem baromi fontos gesztus, hogy kicsit alzatosak legynk az autsokkal. Amikor csak tehetsjk, ksznjk meg, ha flre hzdnak a lmpnl, vagy beengednek maguk el. St engedjk be ket mi is. Hisz gyis megelzzk egybl. De a gesztus, az a fontos. Ltjk az autsok, hogy elzkenyek vagyunk.
Minl tbbet kommuniklunk gy az autsokkal, annl inkbb segtenek minket kzlekedni...szerintem...

Groom
alkesz24
Tag

Hozzszlsok: 1
Lakhely: Dunaharaszti
Regisztrlt: 07.03.13
Elkldve: 2007.04.13, 00:41
sziasztok.
A kvetkez dolgokat vettem szre. A teherautsok gy flrehzdnak
mintha tankkal jnnk. Nagyon segtkszek gyhogy le a
kalappal elttk. kszi nektek nagy autsok
hla isten szinte alig tapasztalok rosszat pedig mindennap tszelem
a vrost.
Multkor pl. a spanommal meglltunk a plya szln (csak a benzin
fogyott el). Percenknt lltak meg a teherautok segteni.
Viszont neknk motorosoknak is kne figyelnnk 1 kicsit.

pr krds amin rdekes gondolkodni

-Ha bevgok 1 kamion el s kzben pirosat kapok ,besatuzok
vajon is hiphop meglltja-e a 40 tonnt?
-Ha a tkrben nem ltom a fejt az autsnak szerintem
sem lt engem
-Ha a vrosban nyelezzk a gpet nem biztos, hogy
szrevesznek
tomiquattro
Adminisztrtor

Felhasznl avatara

Hozzszlsok: 21
Lakhely: Budapest, kispest
Elkldve: 2007.04.12, 22:19
Hali!

Htvgn sikeresen elkezddtt az j paripa bejratsa..
Legtbbet eddig hsvt htfn sikerlt mennem, 430km. Ez id alatt semmifle konfliktust nem rzkeltem, st! Ahogy dugo85 is rta, inkbb azt vettem szre, hogy lehzdnak az autsok. (Br ez lehetett a tmnytelen alkohol elfogyasztsnak eredmnye is amikor mr azt sem tudja a szerencstlen merre van az egyenes... )
Ma, viszont rdekes dolgot tapasztaltam...
1 Kt aut kzl akartam indulni piros lmpnl s mintha megbeszltk volna hogy k most jl sszezrnak elttem... Az nem lehet hogy holt trben voltam, mert pont kb a hts ajt magassgban lltam a kett kztt... Amirt egy rossz szavam nincs rjuk, (azon kvl, hogy elg paraszt dolognak tartom, amennyiben szndkos volt) annak az az oka, hogy tudtommal n szablytalankodtam...
s ezzel a tudattal nincs is jogom nagyon anyzni a msikra...
Na ez is egy konfliktuskezelsi mdszer... smiley
Szerz RE: A kzt...
dugo85
Tag

Elkldve: 2007.04.12, 21:07
Hi!

n hsvt kor nagy forgalom meg ilyenek megyek haza Miskolcrl Kecskemtre.

3 szrevtelem lenne:

Egyik rossz: szembl elztt az auts autst s nem nagyon vette figyelembe hogy n is megyek szembe. Mg j hogy az t szlre hzdtam... Ez egy kicsit rosszul esett...

Kettes rossz: Nagyon sok auts elfelejti, hogy fel kellene kapcsolni a tomptott fnyszrt, de ez elg ltalnos a kzton...

Egy jt is tudok mondani: Igaz nem sok de j pr auts segtett az elre jutsban mg pedig gy hogy teljesen lehzdott az t szlre s a felez vonalon el tudtam osonni mellette...

Br ezek nem konfliktusok de valahol mg is...

Dug - Bn tu b vd...
Toki
Tag

Elkldve: 2007.03.27, 13:19
Szerintem mindenben egyet rtnk.
Persze n is kimerek hzdni a felezre ha tudom, hogy elg szles az t s a nincs kty az t oldalain. Ismeretlen helyen a ktyk miatt ezt nem mindg csinlom meg.

Groom
F Adminisztrtor

Elkldve: 2007.03.27, 10:59
Tki!

Abban, amit lertl sok igazsg van s a bartodnak j a megltsa. Vlemnyem szerint a helyzet azonban az, hogy kis haznkban a kzlekedsi kultrval, mint olyannal vannak problmk, de n gy veszem szre, hogy azrt mi is tanulunk.
Mert pldul a kamionosok flrehzdnak a dugban s ezzel pldt mutatnak a tbbi kzlekednek is. Az elmlt pr v tapasztalata az, hogy lthatan egyre tbben figyelnek rnk s egyre tbben vesznek szre, engednek el...szerintem.

Egybknt pedig n sokszor ki merek menni a felez vonalra. Ugyanis a szebejv ugyangy flti a kocsijt, mint n a motorom. Teht lehzdik, ha nem akar tallkozni velem. Persze ez nem a legjobb s a leginkbb kvetend plda, de eddig mkdtt.

Arrl meg jobb nem is beszlni, hogy az utak szlessge sem ugyanaz itthon, mint klfldn. Lehet ott van hova lehzdni. Nlunk nem mindig. Pl a rakpart egyes rszein...

Groom
Toki
Tag

Elkldve: 2007.03.25, 23:52
Egy rdekessg:
Egy rokonom 6-7 vet franciaorszgban tanult majd ezutn nmetorszgba ment el egyetmre. Sajt motorja nincs de elg sokat viszem akkor ha itthon van.
Az vlemnye a sajt szavaimmal:
Magyarorszgon lnyegesen tbb motor van az utakon mint klfldn s mgis sokkal rosszabbb itthon a megtlsnk mint klfldi motorosok.
Pl. vci t, dug, nem vllalom be azt, hogy elmenjek a kt sor kztt mert egy kamion gye szles, nem kell a baj. Erre mondja a kedves rokonom, hogy mirt nem msz, elfrnk. Vlaszom: mert a szembe jvk nem biztos, hogy annyira lehzdnak, hogy tkletes biztonsgban elmenjek a kamion mellett.
Ezen annyira meglepdtt, hogy meg is lltunk errl ismt beszlgetni.
Klfldn teljesen normlis az, hogy szembe jvk autk a teljesen kihzdva haladnak MINDG. Ez esetben mr gye jobbrl elzni motorral mr alig alig lehetne... De mivel van hely bven el haladni az autk melllett gy minek elznk n jobbrl?
dv
Tki

Groom
F Adminisztrtor

Elkldve: 2007.03.21, 12:44
gy legyen. Mindenkire rfr egy kis tanuls. Legalbb a kzlekeds-kultrra nzve...

Groom
dugo85
Tag

Elkldve: 2007.03.21, 11:36
Egy ilyen tmrl rkat lehetne beszlni s vitatkozni... Ez is egy elre lps, hogy nagyobb nyilvnossgot sikerlt bevonni a KRESZ mdosts tmjba... S remljk nem tall majd sket flekre...

Dug - Bn tu b vd...
Szerkesztette: dugo85 - 2007.03.21, 11:37
Enyo
Adminisztrtor

Hozzszlsok: 38
Lakhely: Budapest
Regisztrlt: 07.02.09
Elkldve: 2007.03.20, 19:56
Ht ja! Sajnos ilyen az l ads s a napi sajt lendlete....
Groom
F Adminisztrtor

Elkldve: 2007.03.20, 19:52
Meghallgattam, nekem tetszett, csak kr, hogy ilyen rvid volt

Groom
Oldal: 1 / 2 1 2 >
Ugrs a frumra:
jdonsgok, friss hrek, hozzszlsok