RRACE MONO Motoros Nonprofit rdekvdelmi Szervezet

Foldal · Kapcsolatok · Impresszum · rj neknk 2007, November 13, Kedd
Navigci
Informcik
Hrek
Aktulis tmk
Szablyzat
F.A.Q - Gy.I.K

Szervezetnkrl
Cljaink
Trtnetnk
Tagtoborzs
Tmogass minket!
Partnereink
Sajt megjelenseink

Frum
Frum

Archvum
Hrek archvum
Letltsek
Fotalbum

Feliratkozs a hrlevlre
Szavazs off
Kpzelje el, hogy n egy toronydaru kezelje. szreveszi, hogy hrtelen a daru nnel dlni kezd! Mire n...

a. IGEEEN????

b. Balesetet szenved!

c. Nem szenved balesetet!

d. DE!

Szavazshoz be kell jelentkezni
Bejelentkezs
Felhasznlnv

Jelsz

Mg nem regisztrltl?
Kattints ide !

Elfelejtetted jelszavad?
Krj jat itt.
Esemnynaptr off
November
HKeSzCsPSzoVa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Esemny
Kattints ide a tbbirt
Kvetkez t bejegyzs off
Nvnap off
Ma 2007. november 13. kedd,
Szilvia napja van.
Holnap Aliz napja lesz.
Frumtma megtekintse
RRACE MONO Motoros Nonprofit rdekvdelmi Szervezet | Frum | Frum
Oldal: 1 / 2 1 2 >
Szerz RE: KRESZ mdosts
Groom
F Adminisztrtor

Hozzszlsok: 124
Lakhely: Szigetszentmikls
Regisztrlt: 07.02.03
Elkldve: 2007.10.21, 07:09
Umb rta:

Ezt a clt (is) szolglja a www.motorosok.hu "Figyelek rjuk" matricja:
http://www.motorosok.hu/portal/index.php?page=4

Javaslatom:
Az RRACE MONO karolja fel fenti matrica terjesztst (akr zleti alapon), vagy fenti clt meghrdetve terjessze a sajt logojval elltott matrict a tagok s a szimpatiznsok kztt.

dv: KR

Erre trjnk majd vissza vagy a kzgylsen, vagy valamelyik lsnkn, mert ez finanszrozsi krdseket is felvet, amit meg kell vitatni...szerintem.

Groom
Jocimoto
Tag

Hozzszlsok: 5
Lakhely: Bp
Regisztrlt: 07.10.11
Elkldve: 2007.10.19, 08:47
Elbundi!Nagyon drukolunk!!!!!!! smiley

"MAGYAR GEN MAGYER ISTEN JAWASOKNAK PRJA NINCSEN"
elbandi
Tag

Hozzszlsok: 8
Lakhely: Szentendre
Regisztrlt: 07.03.25
Elkldve: 2007.10.17, 19:44
Groom rta:
... Azonban a korltoznl igenis megvan a szankcionlhatsg lehetsge, amire igenis szksg van.
Erre tkletes plda az M0... Mivel viszont a balesetek szma egyre csak n, jn az ellenrzsek szigortsa.

Ezzel egy pillanatig nem vitatkoztam. Kellenek az rtelmes korltozsok, s mellette a szankcik. gy lesz mkdkpes.

Groom rta:
Abban egyet rtek, hogy sok helyen, sok esetben hlyesg amit csinlnak, de valljuk be. Elg nehz ezt felgyelni s egysgesen kezelni orszgszerte.

Na ezzel van a bajom. Sehol nem hallottam, hogy az ellenrzs a hlye korltozsokat nem rinten. Arrl sem hallottam, hogy fellvizsglnk a hlyesgeket. Ebben a formban flek, hogy kzlekeds tovbbi megnyomortst fogja jelenteni.
Drukkoljatok, hogy tvedek smiley
Jocimoto
Tag

Elkldve: 2007.10.17, 08:55
Nos azthiszem Groom kimondta a lnyeget!Az emberi hlyesg ellen mg nincs az utakon tbla! smiley De (nem reklm) de nzztek a "SOFRK" cim msort!Pontosan erre gondoltam amikr rtam, hogy soxor nem direkt "hzzk" rnk a kormnyt!No de az a megolds, hogy nincs megolds!Viszont nagyon pozitvan vettem szre a 6.-os ton egy nagy ris plaktot amin egy motoros van s a feliret, hogy figyeljnk rjk!Nekem nagyon szvmelengt ltvny volt!Remlem jvre nem lesz ennyi motoros baleset!
dv Nektek!
Jocimoto

A matrict n is nagyon tmogatnam!

Umb
Tag

Hozzszlsok: 7
Lakhely: Dunajvros
Regisztrlt: 07.09.09
Elkldve: 2007.10.16, 21:26
Groom rta:

Sajnos amit itt feszegettek, a mi hatskrnkn teljesen tln. ...

gy gondolom, hogy ma mr tbb az auts motoros, mint a csak motoros.
A piros lmpnl val elrejutskor, de egyb kzlekedsi helyzetekben is j azt tudni, hogy olyan mellett megyek el motorral, aki biztosan nem fogja "rmhzni" az autjt, legalbb is szndkosan nem.

Ezt a clt (is) szolglja a www.motorosok.hu "Figyelek rjuk" matricja:
http://www.motorosok.hu/portal/index.php?page=4

Javaslatom:
Az RRACE MONO karolja fel fenti matrica terjesztst (akr zleti alapon), vagy fenti clt meghrdetve terjessze a sajt logojval elltott matrict a tagok s a szimpatiznsok kztt.

dv: KR
Groom
F Adminisztrtor

Elkldve: 2007.10.16, 17:18
Umb rta:
Mr azt hittem, hogy egyedl maradok a 3-ai hozzszlsommal s a kk tblmmal, de rlk, hogy nem gy van.
Az ilyen rdekeket is kpviseli az RRACE?
Engem pl. a kocsisorok kztti elre mens kevsb rint (ha jn valaki, akkor elengedem, s ksz), mint a tlz s tlzott korltozsok.
smiley

Sajnos amit itt feszegettek, a mi hatskrnkn teljesen tln. Szerencsre azonban mr ott tartunk, hogy meghvnak minket klnbz kzlekedsbiztonsggal kapcsolatos konferencikra, ahol a motorosokat kpviselve elmondhatjuk vlemnynket.
Egyrszrl igazatok van az ajnlott sebessg tblkkal, msrszrl viszont ugyanannyi haszna lenne, mint a sebessg korltoznak. Ezt sem veszik figyelembe a kzlekedk, azt sem fogjk. Azonban a korltoznl igenis megvan a szankcionlhatsg lehetsge, amire igenis szksg van.
Erre tkletes plda az M0. Ott vgig kint van a 80-as tbla. Tbb helyen kint van, hogy kamionnal tilos elzni. Mindkett okkal kerlt ki, mert a plya nincs ksz. A kzlekedk azonban egyiket sem tartjk be. Mivel viszont a balesetek szma egyre csak n, jn az ellenrzsek szigortsa. s ez teljesen jogos s rthet. Ha betartannk a szablyokat, nem lenne erre szksg.
Azt se felejtstek el, hogy brmilyen, akr szably thgsbl, akr ms okbl trtn szerencstlen baleset millikba kerl az llamnak. Ugyanis sem a ment, sem a tzolt nem megy ki ingyen. A menthelikopternek egy kiszlls minimum msfl milli forint.
Persze lehet az utak minsgre fogni, lehet arra fogni, hogy az M0 mirt nincs mg ksz, de ez egyszer demagg felelsg elhrts.
Abban egyet rtek, hogy sok helyen, sok esetben hlyesg amit csinlnak, de valljuk be. Elg nehz ezt felgyelni s egysgesen kezelni orszgszerte.
Egyet kell ltni. Az utakat egyszerre, hirtelen nem lehet megcsinlni. Persze lehetne, de akkor a mr ltalatok is emlegetett hztartsi hiny is jelentsen nvekedne, amit meg mi sem szeretnnk. Teht mi marad? Biztonsgosan kell kzlekedni, ha lehet a szablyok betartsval.
Tny, hogy van mg mit fejleszteni az thlzatunkon, de az is tny, hogy az emberi hlyesgre semmilyen fejleszts nem kpes.

Groom
Umb
Tag

Elkldve: 2007.10.15, 23:28
Mr azt hittem, hogy egyedl maradok a 3-ai hozzszlsommal s a kk tblmmal, de rlk, hogy nem gy van.
Az ilyen rdekeket is kpviseli az RRACE?
Engem pl. a kocsisorok kztti elre mens kevsb rint (ha jn valaki, akkor elengedem, s ksz), mint a tlz s tlzott korltozsok.
smiley
Labika
Tag

Hozzszlsok: 2
Regisztrlt: 07.10.14
Elkldve: 2007.10.15, 21:14
Jocimoto vlemnyhez csak annyit, aki nem tud vezeti, nzzen a fotelbl TV-t. Igaz az autzs kezdetn volt, ahol egy futnak kellett az aut, taln a motor is eltt is szaladni egy zszlval. Ennyit a 30-as tblrl. Nem az rlt sebessgrl beszltem, de amikor mg n tanultam a KRESZ-t ltezett ajnlott sebessg nevezet tbla. A ktys szl t is ltalban csak es esetn veszlyes, mert felszhat a kerk, de mg sehol nem tallkoztam alatta ess id kiegszt tblval. Ktsg kvl a fokozatossgnak is megvan az elnye. Az el rmocimr1; Verhovina volt. Menni ugyan nem ment, de fogyasztott annyit, mint egy mai 750-es. Igaz a 3,60 Ft/l benzinbl.
Ja s eddig csak egyszer bntetek meg az elmlt 31 vben, mert le volt jrva a szemlyim. Ezt csak azrt emltem, hogy nem a bntetsek miatt glok a szigorts ellen, hanem azrt, mert ezek tbbsge az llamhztartsi hiny cskkentsre lett kitallva, nem a biztonsg fokozsra. Mg egy szsszenet, nem mindegy, hogy akit megbntetnek havi 70 ezret, vagy havi 700 ezret keres.
Jocimoto
Tag

Elkldve: 2007.10.15, 19:36
Hello!
Igen nagyon sok dologban igazad van de szerintem egy pr dolgot t kellene gondolnunk!Persze abba 95%-ba n is beletartozom amit rtl! smiley De a legnagyobb igazsgod abban van" mindenki beleszarik a korltozsba!Sajnos itt Magyarorszgon azrt nem lehetne megengedni az 1 srt sem mert igy is a 10. utn mg beszl a parasztja a kocsiba vagy fell a busra!(n a pisan vezetket abszolt lenzem s nem tudom ket embertrsnak takinteni.Sajnos szemlyes tapasztalatok miatt.)Megmondom szinten n sem tudom mi lenne a legjobb megolds!?!?!De azthiszem a zr tolerancia eltt nekik is gondolkodni kne az utak llapotn s a jrhatsgn!
Ht ez van!n csak arra tudok buzdtani minden motoros s nem motoros honfitrsamat, hogy legynk mi is jobban tekintettel msokra!Ez persze mindenkinek rdeke csak valaki dikttornak rzi magt az utakon s azt hiszi az v az t!De legalbb MI MOTOROSOK TARTSUNK SSZA! ILLABEREK NDAK....... smiley J jt mindenkinek!

elbandi
Tag

Hozzszlsok: 8
Lakhely: Szentendre
Regisztrlt: 07.03.25
Elkldve: 2007.10.14, 22:02
Jocimoto rta:
...Egybknt is a KRESZ mindig azt veszi figyelembe(ezt persze sosem fogja senki beismerni) a rutintalan vezetktl problja megmenteni az utca emberet! smiley Na persze ez kis tlzssal mondom!...

A magam rszrl ezzel a bjtatott magyarzattal egyltaln nem rtek egyek. Mert mi van, ha egy lesebb kanyar el kiraknak egy 40-es tblt? Nyron szemlyautval, vagy jeges ton megrakott nyergessel egyformn 40? Nyilvn hlyesg.
Ha jgen beszllsz s elszllsz, gyis a nyakadban a relatv gyorshajts. Nem vdekezhetsz azzal, hogy 40 alatt mentl. A kreszben meg amgy is benne van, hogy megfelel sebessggel kell megkzelteni. Ennyi. Akkor mire j a 40-es tbla?
Egy valamire: ha 50-nel sikeresen bevetted, a djat mg be lehet szedni utna.

Sokkal szimpatikusabb az ajnlott sebessg. Szlovkoknl ltni nhny helyen. Veszlyes kanyar eljelzs, alatta egy kk 50-es. Mindent elmond a helyrl.

Nyilvn megvan a helye a korltozsoknak is, de a nlunk burjnz tbladzsungel mr extrm sport. Egyszer jtkbl gy jttem be a szentendrei ton, hogy hangosan "felolvastam" a kresz tblkat. Nem gyztem szusszal, pedig a sebessghatron bell jttem! Msik gyngyszem pr vvel ezelttrl: a Vci ton az jpesti hdtl az rpd hdig 11-szer vltotta egymst az 50 s 70-es korltozs. Ezt azta rendbeszedtk, br most megint trnak...

Ugyan olyan lszent a kzlekeds szablyozsa, mint sok ms dolog ebben az orszgban. Ha a biztonsg a legfbb, akkor mit keresnek a bevallottan figyelfelkelt (elterel) hirdetsek az utak mellett? Az lszent duma: nem a vezetnek, hanem az utasnak szl. Persze. Amelyikrl a statisztika megmondja, hogy 0,2 darab utazik minden autban. A sfr ezesetben tudatos, fegyelmezett, nem nzi meg a csajt a fehrnem reklmon, mert az tra kell figyelnie. Ugyan ez a sfr a kanyarsebessget viszont nem tudja nllan megvlasztani.

Mg egy gondolat a gyorshajtsos balesetekhez: minl alacsonyabbak a hatrok, annl tbb a gyorshajt. Minl tbb a gyorshajt, annl tbb a gyorshajtsos baleset. Ugyan azt a balesetet egy kintfelejtett 40-es tbla gyorshajtss minsti. Ahogy szaporodnak az indokolatlan korltozsok, n (a tblhoz kpest) gyorshajtsos balesetek szma. Amire valamelyik nagyesz gy reagl, hogy tovbb kell korltoznia sebessget. s a kr bezrul.

vekig az volt a tendencia, hogy nyakra-fre korltoztak, de igazbl nem rdekelt senkit. Szp csendben szablysrt lett a kzlekedk 95%-a. Erre az elszabott, agyonkorltozott kzlekedsre most meghirdetik a zr tolerancit. Remek! Nem ltom az igyekezetet arra, hogy az n s kzveszlyes mokfutkat kiszrjk, az rtelmesen kzlekedket meg bkn hagyjk.

gy ltom, hinyzik a kontroll a hatsg korltoz munkjbl. Ha gy dnt, hogy 40, akkor annyi. Nincs ellenplus. Nincs, aki azt mondhatja, hogy nem j. Nincs, aki kiszmolja, hogy mibe kerl az a 40 a kzlekedknek. Nem hiszem, hogy a valaha is felrttk az illetkeseknek, hogy a szksgesnl jobban akadlyozta a kzlekedst. Csak az arcbr vastagsgn mlik, hogy 40, 30 vagy 20 kerl ki. Ez gy szablyozsi nonszensz.

Agyon van fojtva az egsz rendszer, nyilvn mindenki tudn sorolni a pldkat. Vlemnyem szerint elszr fel kellene szabadtani egy egszsges szintig. Ki kellene alaktani egy mainl szlesebb krben elfogadott rendet (nem elssorban a kresz megvltoztatsra, inkbb az alkalmazs gyakorlatra gondolok). Utna jhetne a zr tolerancia. De nem csak a gyorshajtsra, hanem irnyjelzsre, jobbratartsra, kintfelejtett tblkra, indokolatlan korltozsokra, s minden egybre. Szp lom, nem?
Jocimoto
Tag

Elkldve: 2007.10.14, 17:51
Hell!Egy mondattal had reagljak az elttem szolkhoz!n szemly szerint az tjrokban val sebessg korltozst igen is megtartanm, s mindenhl ktelezv tennm a max 30km/h sebessget.Most lehet, hogy hlynek nztek, de nem vagyok az!n vek ta dolgozom egy t tervez irdban s pontos adatokat kapunk a fbb baleseti okokrl!Ezek persze mindig csak 1 adott helyhez kthetk!Az EUROCODE szabvny mindenkinek elrhet.Ott nzztek meg, hogy milyen szabvnyok vonatkoznak az utak jrhatsgval kapcsolatban.Ott tallhattok sebessgi deficiteket is!Taln ti rutinos vezetk vagytok s tudtok mrlegelni, de gondoljatok bele, hogy vanna kezdk akiket igen is inteni kell a veszlyes helyeken, hogy " h lassits mr te emberfia".Egybknt is a KRESZ mindig azt veszi figyelembe(ezt persze sosem fogja senki beismerni) a rutintalan vezetktl problja megmenteni az utca emberet! smiley Na persze ez kis tlzssal mondom!A krgeometrij csompontokkal kapcsolatban pedig az tlthatatlan helyeket ksznjtek a kedves kivitelezknek, akik az ptsi trmelket oda viszik mert ugye az az olcsbb!Sajnos ez a mi Magyrarorszgunk!De taln a egy 20-30 v mlva eljutunk egy mai Nmetorszg vezetsi kulzra kzelbe!
Mindenkinem szp estt!
dv:
Jocimoto

Labika
Tag

Hozzszlsok: 2
Regisztrlt: 07.10.14
Elkldve: 2007.10.14, 10:58
A vasti tjrban a sebessgkorltoznak szerintem sem sok az rtelme a pnzbeszedsen kvl.
A tegnapi mindszenti balesetben sem a sebessg volt a hiba, hanem a figyelmetlensg, meg a biztost berendezsek hinya. Ha a beszedett bntiket nem az llam nyeln le, hanem a veszlyforrs megszntetsre hasznlnk, mr tbb eredmnye lenne.
A vasti tjr kb. 10 m tvolsgra van az t vgtl (keresztez t), ezrt biztosan nem mehetett gyorsan a sofr.
A bntetsek szerintem kltsgvetsi hinyt enyht nvelse sem oldja meg a problmkat.
A 81-es fton - Gyr kzelben - tbb tz kilomteres szakaszon 40-es tbla van kint vek ta, mert az t szlt a teherautk szttiportk.
A norml nyomsvon teljes biztonsggal lehet kzlekedni. Itt egy 61 km-es rgyorshajtsr1; rakasztstr1; von maga utn. Az EU tbbi orszgban meg megjavtjk az utat. Tlnk nyugatra tlehet gy menni egy orszgon, hogy a futakon nem tallkozni szintbeli vasti tjrval, gy ilyen baleset nincs is.

Mg egy mondat a tervezett nulla tolerancirl, ezek szerint ha egy 15 km-es sebessgkorltoz tblnl (Hdmezvsrhelyen ilyen is van) eszeveszett 20 km/h sebessg esetn 30000 Ft lesz a miniml brsg (s ekkor mg az analg sebessgmr mutatja meg sem mozdult, a kuplung mg ki sincs engedve).
Aki a nulla tolerancit s az intzked rendr mrlegelsi jogt vonja vissza, ugyan ezt a szablyt alkalmazza az szdi beszdvel kapcsolatban is, s lpje meg, amit a becslet elvr tle!

Ui.: n szemly szerint azok ellen is eljrst indtank, kzti veszlyeztets cmn, akik a krforgalom kzepre dombot terveznek s annak ltestst engedlyezik, egy kavicsgy helyett. Csak az elmlt 3-4 vben tbb tz ember hallrt felelsek! Lengyel busz balesete.
Szerz RE: RE: KRESZ mdosts
Umb
Tag

Elkldve: 2007.10.03, 14:30
Groom rta:

Umb rta:
Javaslat 1:
J lenne megszabadulni a vasti tjrkhoz elrt 30 s 40 km/ korltozstl. ....

Groom rta:
Ezzel n szemly szerint nem rtek egyet. Ugyanis ha lassabban kzelted meg az tjrt, akkor nagyobb esllyel ltod meg a tilos jelzst, illetve hogy jn a vonat.
A megengedett legnagyobb sebessg nem csak az tjrban, hanem az tjrt jelz els tbltl rvnyes.

Nem tartom letszernek a 30-as s 40-es elrst. Nem is tartja be senki, fleg nem az els eljelz tbltl.
Mg fel is lknek (lttam mr ilyent), ha tnyleg az elrt sebessgre lelasstasz. A vonatot meg nem veszed szre, mert a km-rt figyeled, meg a fehr "Skodkat".

Groom rta:

Umb rta:
Javaslat 2:
A rossz minsg utakon (vagy a fenti vasti keresztezdsekben) az ajnlott sebessg (kk?) tblkat kellene alkalmazni. ....

Groom rta:
Hm. Ebben lehet valami, de mint ahogy a megengedett legnagyobb sebessget sem tartja be senki, gy ennl is megvan az eslye. Minden esetre ez szerintem a kzt kezel dolga s felelssge, hogy megtegye.

Manapsg az thibk miatt kihelyezett sebessgkorltoz tblkat - tapasztalaton szerint - csak "trafipax eljelzsre" tartjk be tlnyom tbbsggel, mert szintn letszertlen, hiszen tapasztalja a kzleked, hogy indokolatlanul alacsony a korltozs sok-sok esetben.
Csak ott engednm az tjavtknak, hogy tilt tblt hasznljanak, ahol azzal az tjavt munksok lett kell vdeni, vagy a kzlekedt, mert pl. beeshet valahova.
Ha valaki mr olyan "nagyfi", hogy jogostvnyt kapott, akkor el tudja dnteni, hogy hol a hatr egy kk tblval elltott rosszabb minsg tnl, ahol nap, mint nap jr, vagy nem jrt mg arra, s ezrt betartja.

Groom rta:

Umb rta:
Javaslat 3:
Inkbb az oktatst kellene ersen fejleszteni ...

Groom rta:
Elvileg az oktatnak nem feladata, hogy tancsokat osztogasson. Neki csak a ktelez dolgokat kell leadnia.
Egybknt n pl egy rutinos motoros oktattl tanultam s adott is tancsokat. Viszont ezt szablyozni, nem egyszer feladat. Maximum a tanulk terhre lehetne plusz 2 rban ilyet megtartani...ez meg szerintem nem mindenkinek tetszene...

Szerintem az oktat felelssge, hogy milyen felkszltsggel engedi ki a forgalomba a tantvnyt. Szablyzs: csak az oktathatna, aki maga is meg tudja csinlni, mutatni a lnyeget, s errl vente, kt vente ktelez tanfolyamon bizonysgot tesz (mint a motoros rendrk). Nem biztos, hogy egy 21 ves ember feleltlenebb, mint egy 35 ves. A tudst kell odaadni, nem az vek szmt elrni. Mirt lenne gond pr rval tbb tanuls, ha az ad is valamit. gy meg biztosan minden rintettnek tetszene. Olcsbb, mint egy letrt alkatrsz ..., vagy egy kln tanfolyam.

A KRESZ-nek a lnyege az legyen, hogy ne korltozzon, hanem vdjen, s engem felnttknt kezeljen.

smiley

dv!
s_knight
Tag

Hozzszlsok: 1
Lakhely: Budapest
Regisztrlt: 07.10.03
Elkldve: 2007.10.03, 10:27
Sziasztok!

Nem igazn motoros tma, de ha mr a motoroknl bevezetik a ccm lpcsfokozatokat, akkor igenis az autoknl is vezessk be. (Nem egyszer futottam ssze nagyobb telepjrs szke mackkal akik kishjjn eltttek utassal, mikzben kivan rakva a hatalmas T betu a kocsija oldalra). Persze ez most tmegy flame-be, de ez kivnkozott bellem. (n mindkt jrmfajtt vezetem s igyekszem n is figyelni a motorosokra s a kocsikra egyarnt.) Igaz nagy motorom van ami egyben az els motorom is, s sszel csinlom a dolgokat (nyilvan akkor krkdm vele amikor ltom, hogy mst nem veszlyeztetek a mutatvnyommal). Igaz 35 mg nem vagyok, de nhny v mulva elrem azt. smiley

Egy msik fajta szigorits a gyorsmotorosok (idita avagy feleltlen motorosok) "ellen" az lenne j szerintem, hogy 2-5 vente ujra kellene vizsgzni mind forgalombl mind pedig kresszbl ugy hogy 2-3 vizsgabiztossal vagy. (Mg eslyed se legyen arra, hgoy mindenkit lefizess) Nyilvn ez azrt elg brutlis szigorts lenne, de taln ezzel visszbb lehetne fogni a balesetek szmt.

Vagy pedig a motoros jogsi megszerzst kiegsztenm olyannal ahol a leend motorsom megtanul minnl szkebb ivben megfordulni s megllni, stb. (Vannak ilyen tanfolyamok nem kevs pnzrt.) Illetleg valamelyik plyn temposabban haladni s kanyarogni amit elzleg megtanult... stb... Taln igy lehetne visszbbfogni a balesetek szmt. Igaz igy megnvekedne a ktelez rk szma (+10-15 ra Kanyarods tanuls, fkezs, stb, +10-15 ra plyn val motorozs gyorsabb tempban) s ezzel egytt a jogostvny megszerzse is. De ha belegondolunk akkor mennyi plussz tapasztalatot szerezne az if tanonc.

dv mindenkinek!

UI.:
Kirly volt a DEMO! Jvre igyekszek ott lenni ismt!!! Jah s bocsi a hossz bersrt!

Groom
F Adminisztrtor

Elkldve: 2007.10.03, 09:25
Morisz rta:
Sziasztok! n is ott voltam a demon, nagyon jl sikerlt rendezvny volt, Grat a szervezknek!!!

Kszi! smiley

Elsszr is a kresz mdostsokr: Teljesen egyetrtek a mdostsokkal kapcsolatban, annyit tennk hozz, hogy manapsg (budapesten) nem hiszem, hogy a Motorosokat brki is kizrn a buszsvrl, n szemlyszerint mindg busszvban kzlekedem (Motorral) ha pp dug van, s nem lttam mg h ez zavart volna egyetlen autst vagy buszost is, a Rendrket sem zavarja, akr bntetnik kne akr nem, nem egyszer mentem mr el rendr mellett a Buszok svjban,(st volt mr h a rendr intett h mirt nem megyek mr tovbb ott!) Szval nem hiszem h brkinek is tartania kellene egy esetleges bntitl, de a lehet legjobb persze az lenne ha ezt hivatalosan is tehetnnk! a Svban elrehalads, szintn ugyanez, Kzletek ki az aki nem megy el az autsok kzt egy piroslmpnl, v dugnl? Szerintem mindenki. Az autsok is kezdenek rjnni h nem csak k vannak, hanem mi is, egyre tbben engednek el, hogy knnyebben haladhassak! Aki meg nem az vagy lusta vagy egyszeren nem vesz szre! ( j nekem is van mindennap olyan esetem amikor ideges az auts s rm hzza, deht az ember fgg) n is autzom s mindg elengedem a motorosokat!!!

A bizalmi elv (ami egyik alapja a KRESZ-nek) az egy dolog. Azonban ha nincs szablyzott alapja, akkor igenis szablysrts, ha engedly nlkl a buszsvon vagy az ll kocsisorok kztt kzlekedsz s egy esetleges balesetnl biztos te leszel a huny. Ezrt van szksg a KRESZ mdostsra.

A msik a korltozs tma, n most leszek 20 ves s alig vrom, hogy meglegyen a 2 ves tapasztalatom, h mehessek nagymocira, s meglegyen az R6 om! kb fl ve motorozom de a htam mgtt van 14 000 km mindg tudom mit csinlok, mindenem a Motorozs, mg mostansg hajnalban is motorral indulok 4 fokban, mert tudom h du stni fog a nap! Szval megrthetitek h nem akarok 35 ves koromig vrni amg lecserlem a mostani bringm! Nem szeretnm ha valamelyik nagyonokos aki mg nem ltott motort a parlamentben kitalln h akkor a balesetek cskkense rdekben nincs jogsi a fiataloknak!!! Persze biztos sokan hzzk neki sznlkl, de van aki nem! Nem minden fiatal tartozik azok kz akik szlinapra kapjk a vadij 600 as sportmocit, mert pp az tetszik a libinak n a htvgn trtem totlra anym kocsijt, mert egy barom kikanyarodott elm a stopptblt figyelmenkvl hagyva...ha motorral lettem volna cspesszel szednek fel! Szval ilyenkor teljesen mindegy h 125 sel msz vagy 1200 el!

Nem olvastad el figyelmesen amit rtam. Fokozatossg kell elssorban, de jelenleg 21 vesen mr mehetsz A korltlanra. Ez a baj. Ezt felemelnm 35 vre. Azonban, az aki kt vente vizsgzik, A1-bl, illetve A korl-bl, megkaphatja az A korltlant a kvetkez 2 v letelte utn.

Groom
Groom
F Adminisztrtor

Elkldve: 2007.10.03, 08:36
Umb rta:
Sziasztok!

Javaslat 1:
J lenne megszabadulni a vasti tjrkhoz elrt 30 s 40 km/ korltozstl. A vasti balesetek szerintem nem a megkzelts sebessgtl, hanem a vezetk figyelmetlensge miatt trtntek.
Pl. a kenesei eset, ahol a snnel prhuzamos trl fordult a hlgy a vonat el, mert arra volt a "butik". Pl. a munksszllt buszok, melyek szintn nem a sebessg miatt kerltek a vonat al.

Ezzel n szemly szerint nem rtek egyet. Ugyanis ha lassabban kzelted meg az tjrt, akkor nagyobb esllyel ltod meg a tilos jelzst, illetve hogy jn a vonat.
A megengedett legnagyobb sebessg nem csak az tjrban, hanem az tjrt jelz els tbltl rvnyes.

Javaslat 2:
A rossz minsg utakon (vagy a fenti vasti keresztezdsekben) az ajnlott sebessg (kk?) tblkat kellene alkalmazni. Ez az ismeretlenl rkezket vn, de a minden nap arra jrkat "nem adn trafipax kzre". "Tengelytrs" esetn pedig az t kezelje is kifarolhatna a krrendezsbl (ahogy most is teszi ezekkel a 40-es, 60-as tblkkal), mert a vezet felelssge, ha tbbel megy.

Hm. Ebben lehet valami, de mint ahogy a megengedett legnagyobb sebessget sem tartja be senki, gy ennl is megvan az eslye. Minden esetre ez szerintem a kzt kezel dolga s felelssge, hogy megtegye.

Javaslat 3:
Inkbb az oktatst kellene ersen fejleszteni (mg a vizsga elttit). Ehhez az oktatk kpzst kellene elszr megoldani. n semmilyen gyakorlati tancsot nem kaptam az oktatmtl. Csak a vizsga utn olvastam olyan knyvet, vagy interneten kzreadott anyagot, amire a kzlekedsre bocstsom eltt kellett volna sort kerteni annak gyakorlati oktatsval egytt. http://www.szocimotoros.hu/hu/vezetestechnika/76

Elvileg az oktatnak nem feladata, hogy tancsokat osztogasson. Neki csak a ktelez dolgokat kell leadnia.
Egybknt n pl egy rutinos motoros oktattl tanultam s adott is tancsokat. Viszont ezt szablyozni, nem egyszer feladat. Maximum a tanulk terhre lehetne plusz 2 rban ilyet megtartani...ez meg szerintem nem mindenkinek tetszene...

Groom
Morisz
Tag

Hozzszlsok: 1
Lakhely: Budapest
Regisztrlt: 07.10.02
Elkldve: 2007.10.02, 23:09
Sziasztok! n is ott voltam a demon, nagyon jl sikerlt rendezvny volt, Grat a szervezknek!!!
Elsszr is a kresz mdostsokr: Teljesen egyetrtek a mdostsokkal kapcsolatban, annyit tennk hozz, hogy manapsg (budapesten) nem hiszem, hogy a Motorosokat brki is kizrn a buszsvrl, n szemlyszerint mindg busszvban kzlekedem (Motorral) ha pp dug van, s nem lttam mg h ez zavart volna egyetlen autst vagy buszost is, a Rendrket sem zavarja, akr bntetnik kne akr nem, nem egyszer mentem mr el rendr mellett a Buszok svjban,(st volt mr h a rendr intett h mirt nem megyek mr tovbb ott!) Szval nem hiszem h brkinek is tartania kellene egy esetleges bntitl, de a lehet legjobb persze az lenne ha ezt hivatalosan is tehetnnk! a Svban elrehalads, szintn ugyanez, Kzletek ki az aki nem megy el az autsok kzt egy piroslmpnl, v dugnl? Szerintem mindenki. Az autsok is kezdenek rjnni h nem csak k vannak, hanem mi is, egyre tbben engednek el, hogy knnyebben haladhassak! Aki meg nem az vagy lusta vagy egyszeren nem vesz szre! ( j nekem is van mindennap olyan esetem amikor ideges az auts s rm hzza, deht az ember fgg) n is autzom s mindg elengedem a motorosokat!!!

A msik a korltozs tma, n most leszek 20 ves s alig vrom, hogy meglegyen a 2 ves tapasztalatom, h mehessek nagymocira, s meglegyen az R6 om! kb fl ve motorozom de a htam mgtt van 14 000 km mindg tudom mit csinlok, mindenem a Motorozs, mg mostansg hajnalban is motorral indulok 4 fokban, mert tudom h du stni fog a nap! Szval megrthetitek h nem akarok 35 ves koromig vrni amg lecserlem a mostani bringm! Nem szeretnm ha valamelyik nagyonokos aki mg nem ltott motort a parlamentben kitalln h akkor a balesetek cskkense rdekben nincs jogsi a fiataloknak!!! Persze biztos sokan hzzk neki sznlkl, de van aki nem! Nem minden fiatal tartozik azok kz akik szlinapra kapjk a vadij 600 as sportmocit, mert pp az tetszik a libinak n a htvgn trtem totlra anym kocsijt, mert egy barom kikanyarodott elm a stopptblt figyelmenkvl hagyva...ha motorral lettem volna cspesszel szednek fel! Szval ilyenkor teljesen mindegy h 125 sel msz vagy 1200 el!
Umb
Tag

Elkldve: 2007.10.02, 21:34
Sziasztok!

Javaslat 1:
J lenne megszabadulni a vasti tjrkhoz elrt 30 s 40 km/ korltozstl. A vasti balesetek szerintem nem a megkzelts sebessgtl, hanem a vezetk figyelmetlensge miatt trtntek.
Pl. a kenesei eset, ahol a snnel prhuzamos trl fordult a hlgy a vonat el, mert arra volt a "butik". Pl. a munksszllt buszok, melyek szintn nem a sebessg miatt kerltek a vonat al.

Javaslat 2:
A rossz minsg utakon (vagy a fenti vasti keresztezdsekben) az ajnlott sebessg (kk?) tblkat kellene alkalmazni. Ez az ismeretlenl rkezket vn, de a minden nap arra jrkat "nem adn trafipax kzre". "Tengelytrs" esetn pedig az t kezelje is kifarolhatna a krrendezsbl (ahogy most is teszi ezekkel a 40-es, 60-as tblkkal), mert a vezet felelssge, ha tbbel megy.

Javaslat 3:
Inkbb az oktatst kellene ersen fejleszteni (mg a vizsga elttit). Ehhez az oktatk kpzst kellene elszr megoldani. n semmilyen gyakorlati tancsot nem kaptam az oktatmtl. Csak a vizsga utn olvastam olyan knyvet, vagy interneten kzreadott anyagot, amire a kzlekedsre bocstsom eltt kellett volna sort kerteni annak gyakorlati oktatsval egytt. http://www.szocimotoros.hu/hu/vezetestechnika/76

Taln, ha egy hasonl, bvthet listt kzkinccs tenntek, akkor kapntok a tagoktl (vagy nem tagoktl) hasznlhat javaslatokat.
Groom
F Adminisztrtor

Elkldve: 2007.10.02, 17:33
Sziasztok!

Nos a pontos tervezet kidolgozs alatt van s mg sok egyeztets van elttnk kzlekeds biztonsggal foglalkoz emberekkel. gy most nem tudok konkrtumokat mondani, mert korai lenne.
A helyzet az, hogy a KRESZ-hez motoros tekintetben a 70-es vek krnykn nyltak hozz utoljra, azta azonban sokat fejldtek a vasak, gy fontos lenne jra tgondolni a motorosokat rint krdseket.

A lpcszetes jogostvny elvvel n szemly szerint, mlysgesen egyetrtek. Most is van ilyen, csak sajnos nem ktelez rvny. Egybknt nincs semmi baj azzal, hogy valaki egybl A kategrira mehet. A problma ott van, hogy mr 21 vesen megteheti. n ezt felemelnm legalbb 35-re. Ugyanis abban a korban mr megfontoltabbak taln az emberek, fleg, ha csaldjuk is van. Ezen kor alatt meghagynm a ktelez fokozatossgot Az A1 lehetne 25kW-ig, Az A korl. pedig mondjuk 45 kW-ig. Kt v baleset mentes vezetsi ktelezettsggel, teht kell legyen az ember nevn motor. Ezzel elkerlhet lehet az, hogy leteszi valaki az A1-et, majd minden rutin nlkl leteszi 2 v mlva az A korltozottat s gy tovbb.
Persze ez most egy rgtnztt tlet, tlem. Teht nem a szervezetnk llspontja, hanem csak az enym.

Groom
Lina
Tag

Hozzszlsok: 4
Lakhely: Esztergom
Regisztrlt: 07.02.27
Elkldve: 2007.10.02, 16:11
Szia Nira!
Magam ellen is beszltem, n is most csinlom egybl az A kategrit, de vizsga utn visszalk valami 250-es szoci gpre, s azzal "gyakorlok" tovbb. smiley
Oldal: 1 / 2 1 2 >
Ugrs a frumra:
jdonsgok, friss hrek, hozzszlsok

LEGJABB HOZZSZLS A FRUMBAN
Oldallal kapcsolatos szrev...
AUTS-MOTOROS konfliktusok ...
Autplyadj

LEGJABB LETLTSEK
Krdv
Jegyzknyv 2007.05.01.
Jegyzknyv 2007.01.19.